Organisatie speelt in op het 'gemis van het feest'

Het Midzomerfeest verhuist in 2018 weer terug naar het dorp. Locatie: “Manege Bartels” wordt verlaten, om vervolgens een nieuwe locatie te betrekken op de velden rondom de tennisbaan in het dorp. Ondanks twee gezellige edities bij Manege Bartels, blijft de vraag om een terugkeer groot. Het Midzomerfeest wordt dit jaar georganiseerd op 22 tot en met 24 juni 2018. 

Vanaf dit jaar is het Midzomerterrein te vinden op de velden rondom de tennisbaan in Mariënheem, de stichting zal hierbij gebruik maken van het 'trapveldje' en een aanliggend weiland. De entree van het feest is gedurende het hele weekend de ingang aan de Essenbree. Door het terrein en ingang 'in het dorp' te plaatsen, hoopt de organisatie sneller en gemakkelijker de gang naar het feest te bewerkstelligen.

Tipje van de sluier

In 2018 zullen een aantal oude onderdelen weer terugkeren, zo zullen de buurtschappen weer actief betrokken worden bij de organisatie en wordt het zondagmiddagspektakel ingevuld met een bekend spel. De zaterdagavond zal in het teken staan van een 90's Party.

Terug naar het dorp = meer werkzaamheden

Als we terug naar het dorp gaan, betekent dit ook dat het organiseren weer een stukje complexer wordt. Het gevolg is dat we meer mensen nodig hebben, anders krijgt de huidige club teveel werk op het bord. We hebben de volgende mensen nodig:

3 jaar geleden hebben wij met het bestuur en de commissies een besluit genomen om het tentfeest te verhuizen naar de manege. Op de huidige voet doorgaan was destijds riskant.

Zoals bij jullie bekend is, lagen hier meerdere redenen aan ten grondslag!

Kruiper Sallandse Brommertoertocht

Naast de kerkmis en de fietstocht begonnen we zondagochtend met de Kruiper Sallandse Brommertoertocht. Een tocht van 70 kilometer. Ongeveer 95 brommers hebben meegereden, bijna een verdubbeling ten opzichte van de laatste editie.

Welkoop Midzomerbrunch

Dit jaar hadden we voor het eerst de Midzomerbrunch. Voor slechts € 5,- konden bezoekers gebruik maken van een heerlijk 'ontbijt' met koffie, luxe broodjes en soep. Daarbij hadden we ook diverse sprekers. Dat het concept aansloeg mag duidelijk zijn, het was immers volle bak! De VAG heeft de Midzomer Corona in ontvangst mogen nemen.

Op vrijdagavond werd het Sallandse Oktoberfest georganiseerd tijdens het Midzomerfeest. Een gezellig feest met veel 'gepast geklede' mensen, een goede sfeer (aan de foto's te zien) en pullen bier. Dit jaar was de tweede editie. Tijdens deze editie zagen we een toename van het aantal mensen dat een tafel reserveerde ten opzichte van het voorgaande jaar.