Zondag 22 juni vanaf 09:00 uur is er een brommer- en solextoertocht tijdens het Midzomerfeest in Mariënheem. Iedereen die in het bezit is van een brommer of solex mag hieraan deelnemen. Na de toertocht komen de brommers en solexen weer terug op het Midzomerterrein, waar zij te bezichtigen zijn.

Allereerst zullen de snellere brommers beginnen aan een route van ongeveer 75 kilometer door Salland, hierna zullen de langzamere solexen volgen in de route van 30 kilometer. Onderweg zijn er enkele plekken waar een hapje en een drankje genuttigd kunnen worden.

Andere jaren stond de zondagochtend tijdens het Midzomerfeest vooral in het teken van de Amerikaanse Toertocht. Na 10 jaar Amerikaanse toertochten heeft de daarvoor verantwoordelijke werkgroep besloten er mee te stoppen, vandaar dat Stichting Midzomerfeesten Mariënheem dit jaar de brommer- en solextoertocht organiseert.

Alle individuele deelnemers, maar ook brommer- en solexclubs, kunnen zich zondagochtend 22 juni vanaf 09:00 uur melden op het Midzomerterrein, waarna zij rond 10:00 uur kunnen starten met de toertocht. Deelnemen aan de toertocht kost €5,- per persoon. Mochten er vragen zijn, dan kunnen die gesteld worden aan Sander Schutte via www.midzomerfeest.nl.