Wat een geweldig feest toch weer!

Wat was Midzomerfeest 2014 een super gezellig, druk bezocht en leuk feest! Gedurende het hele weekend waren er voor alle onderdelen genoeg bezoekers en/of deelnemers. Daarbij was het tijdens de feestavonden continu volle bak. De Midzomercommissie heeft in ieder geval genoten. Dit jaar hebben jullie ook kennis mogen maken met een nieuwe opzet van het terrein, wij hopen dat jullie dit beviel.

Vrijdag

De vrijdagavond begon met de officiële opening en het ophangen van de vlaggen. Mariënheem 1 had dit jaar de gelegenheid om de vlaggen op te hangen. Aansluitend was er het vogelschieten. Tijdens het vogelschieten deden 47 deelnemers mee. Lean Hobert mag zich een jaar lang schutterskoning noemen. Vogelschieten werd georganiseerd door de gebroeders Schotman. De muziek werd verzorgd door The Fortunate Sons en 30 Euro Live. Zowel de tent als het Hoogeslag-Terras waren in ieder geval gezellig vol.

Zaterdag

De zaterdagochtend begon met het kinderprogramma en de ontbijtshow. De Welkoop ontbijtshow was ook dit jaar weer bomvol en erg gezellig. André Blankenvoort heeft het publiek in ieder geval vermaakt met zijn presentatie, Bert Bongers zorgde voor muzikaal vertier. Schijnbaar heeft het publiek André Blankenvoort benoemd om de ontbijtshow te blijven presenteren tot 2019 ;). Ook de toneelgroep uit Mariënheem had nog een leuke sketch, dit allemaal tot groot genoegen van het publiek. Tijdens het kinderprogramma lag de uitvoering dit jaar bij Stuntcamp Raalte. De kinderen konden op een pony rijden en er was een verrassingskar met 2 clowns. Een mooi aantal kinderen was dit jaar aanwezig tijdens het kinderprogramma. Iets na de middag begon Patrick Smit met de BMX stunts, hij liet de kinderen (en misschien ook volwassenen) zien wat er mogelijk is met een BMX-fiets. Vorig jaar hebben wij geëxperimenteerd met een bingo, dat was toen een groot succes. Dit jaar hebben wij de bingo omgevormd naar een muziekbingo. Deze Formido muziekbingo werd begeleid door “Nog Eentie” en een DJ. De muziekbingo is in verband met het mooie weer dit jaar buiten, op het Hoogeslag-Terras, georganiseerd en er kwamen veel bezoekers op af. Zaterdagavond werd de muziek mogelijk gemaakt door BEAT IT en DJ Total Tommy. Vanwege het 30-jarige jubileum is dit jaar besloten om de entree terug te brengen naar €5,-, tevens werd er gekozen om dit jaar een vuurwerkshow te organiseren. De vuurwerkshow van een klein kwartier was een daverend spektakel en is terug te zien op de website: www.midzomerfeest.nl. De feestavond op zaterdagavond werd druk bezocht door zowel Mariënhemers als bezoekers uit de regio.

Zondag

Zondagochtend begon dit jaar al gelijk goed, in zowel de tent als daarbuiten heerste er vanaf het eerste moment een goede sfeer. De zondag begon dit jaar, zoals traditie, met een fietstocht die tevens gewandeld kon worden. Jos Alferink heeft ons geholpen met het opzetten van deze fietstocht. De fietsers en wandelaars ondernamen een tocht van 30 km door Salland. Aansluitend was er de brommer- en solextoertocht, aan deze tocht hebben 55 brommers en 3 solexen meegedaan, de deelnemers kwamen uit heel Salland. Gezien het regenbuitje waren zowel de fietstocht als de brommer- en solextoertocht iets vertraagd. De beide tochten werden mogelijk gemaakt door Kruiper Tweewielers. Tegelijkertijd was er de traditionele eucharistieviering in de grote tent, daarna was er een poker- en kruisjastoernooi in de grote tent. De Hondenclub uit Luttenberg heeft laten zien wat een hond allemaal aangeleerd kan worden en dat heeft een hoop respect opgeleverd bij het publiek. Aan het begin van de middag was er dit jaar de ondernemersbrunch. Hetzelfde als de ondernemersbijeenkomst van andere jaren, maar dan gestopt in een hedendaags jasje. Ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum werden er dit jaar niet alleen sponsors uitgenodigd, alle bedrijven uit Mariënheem mochten de bijeenkomst bijwonen. Omdat Stichting Midzomerfeesten Mariënheem dit jaar de 30e editie organiseerde, had de Midzomercommissie besloten om met alle Mariënhemers op de foto te gaan en het getal 30 uit te beelden. Vele Mariënhemers gaven gehoor aan deze oproep. Aansluitend begon het Zondagmiddagspektakel en werd het aantal bezoekers aangevuld met deelnemers van de Leontiens Ladies Ride. Om de Ladies Ride aan te vullen, is er op het laatste moment nog een leuk onderdeel toegevoegd: Coupe du Compress. Zowel deelnemers van de Ride als bezoekers van het Midzomerfeest konden hun haar op een ludieke manier stylen, namelijk met compressoren. In de tent werd een roze auto neer gezet, waarop de dames hun handtekening konden zetten. Touwtrekken tegen Loonbedrijf Rensen was een succes. Waar het publiek het voor elkaar kreeg om een kleine tractor met zo'n 40 mensen te trekken, waren er ruim 180 nodig voor de grotere tractors. Daarna was er nog de LMB Veldman Tapijtrace, een ludieke afsluiter van het Zondagmiddagspektakel. Het Zondagmiddagspektakel werd gehouden op het Bajoplein. Het was aan Willy Oosterhuis om het geheel aan elkaar te praten op de zondagmiddag. Rond de klok van 16:00 uur begon de feestavond met Bökkers Dut Normaal en Dj Speedy, ook tijdens deze feestavond kwamen er veel bezoekers van buitenaf.

Midzomerkeiverkiezing

De Midzomerkeiverkiezing is, zoals gebruikelijk, onderdeel geweest van de ontbijtshow. De Midzomerkeiverkiezing is dit jaar gewonnen door iedereen die ooit genomineerd is geweest. Het zijn immers altijd al winnaars geweest, zij ontvingen een fotoreportage van de laatste jaren.

Straatprijzen

De Veenen werd dit jaar eerste met de straatprijs! Op de voet volgden de Veldbies (2e prijs) en de Wissinkweg (3e prijs). Graag willen wij de inwoners van alle straten bedanken voor hun inzet tijdens het versieren van de straten.

Schutterskoning Mariënheem 2014

De Schutterskoning van Mariënheem 2014 is Lean Hobert! Hij wist de vogel van de paal te knallen.

Pokertoernooi en Kruisjassen

Zondagochtend waren er weer veel mensen aanwezig tijdens het pokeren en kruisjassen. Onder het genot van een drankje werden de kaarten fanatiek op de tafel gelegd. Het pokertoernooi is gewonnen door René Nijland.

Prijsvraag

De schildersclub uit Mariënheem heeft voor het Midzomerfeest een aantal borden in Delfts Blauw geschilderd, die elk een activiteit van de voorgaande edities uitbeelden. Zij hebben schitterend werk geleverd en deze borden zullen de komende edities nog vaak geshowd worden. Zoals jullie konden lezen, had de Midzomercommissie hier een prijsvraag aan verbonden. Deze prijsvraag is gewonnen door Jacqueline Rijsemus.

Midzomervoetbal

Het midzomervoetbal is dit jaar gewonnen door X-Factor. Het Midzomervoetbal werd dit jaar mogelijk gemaakt door Vekoma. Dit jaar deden er 20 teams mee en de mogelijkheid tot aanmelden was, gezien de snelheid van het aantal aanmeldingen, al snel niet meer mogelijk.

Legervoertuigen

Gedurende het hele weekend stonden er voertuigen en tenten uit de Tweede Wereldoorlog op het terrein. Veel kinderen en volwassenen hebben hiervan gebruik gemaakt, door mee te rijden tijdens één van de rondritten. Op de site staan ook enkele foto's waar jullie op staan met het materiaal. De voertuigen bestonden uit 2 Weasels, 1 Half-Track, een Willy's Jeep en 3 Dodges!

Het bestuur van het Midzomerfeest wil graag alle bedrijven, vrijwilligers, Mariënheem 1 en verenigingen bedanken voor het mogelijk maken van dit geweldige feest! Een knallend feest die lang in het geheugen zal blijven en vaak de revue zal passeren.

Programmasponsors

Bouwbedrijf Hoogeslag BV
Vekoma
Kruiper Tweewielers
Bajo Bouw
Welkoop
Formido
LMB Veldman
Loonbedrijf Rensen

C-sponsors

Rijsemus Zinkwerken
Bart Online
Chiropractie Salland
Oosterlaken Tuin en Groen Onderhoud
Autobedrijf Kleinlangevelsloo
Liset@Home
Salon Simone
Drukkerij van Asselt
Chris Hekking Infra
Viking Entertainment Raalte
v/d Vegt Loonbedrijf
Rosec Security
Klus & Montage Vloedgraven
Oosterwechel Metselwerken
Stal Thooms / Manege Bartels
Vogelpension.nl
Birdsupply.nl
Bouw- en Klussenbedrijf Evers
Invincible Productions
Toyota Morrenhof
Flexellon B.V.
BPI Bouwplaatsinrichters Twello
Hannink Makelaars
Hoogeboom Raalte
Aannemingsbedrijf Tibben
Feijen Diervoeders en Kunstmest
Jurry Hekking Metaal
Party/Brasserie The Longhorn
Raab Karcher Raalte
ReGratec
Rietdekkersbedrijf Rientjes en Zn
Catering The Longhorn
Michel Velderman
Rabobank Salland
ERIK Bouwplancoördinatie
H. Visser Fouragebemiddeling
Kruiper Koudetechniek
Spuiterij Kuiper
Peter & Yvonne Pot- Heetkamp
Drukkerij Duteweerd
Robijn Remtechniek

B-sponsors

Haarmeijer Opticiën & Juwelier
Uitzendbureau Salland
Hutten Tegelwerken
De Bagatelle
Buis Grond- en Straatwerk

A-sponsors

Timmerbedrijf Nijland
Restaurant Sallandshoeve
Ter Haar Mode
Neppelenbroek Vee- en Varkenshandel
Van Straaten Kraanverhuur Raalte
1 & All Reclame
Hamer & Kwast Mariënheem
Wichink Heeten
Maurits Vleesproducten
Booijink Veevoeders BV
Ethuus De Kokkerieje
Bosch Car Service Raalte