Tentfeesten moeten meegaan met de tijd

Met een tentje, bandje, biertje red je het tegenwoordig niet meer. De huidige bezoekers van tentfeesten hebben andere voorkeuren dan de bezoekers van 10 jaar geleden. Het publiek verandert en dus moet je ook als tentfeest hierin mee gaan. Het Midzomerfeest in Mariënheem is sinds enkele jaren actief bezig om het Mariënheemse tentfeest te moderniseren.

Jeugd wordt selectiever

Sinds de crisis lijkt het wel dat de jeugd (en dan met name de jongere jeugd) selectiever is geworden bij de keuze van hun feesten. Waar de huidige 30'ers en 40'ers in hun jongere jaren soms wel meerdere tentfeesten per weekend afstruinden, zie je tegenwoordig dat de meeste jongeren nog 1 avond per één á twee weken op een tentfeest te vinden zijn. Een tentfeest moet dus wel heel speciaal zijn. Een goed gevuld programma dat aansluit op de doelgroep, is een belangrijke factor voor een succesvol feest.

Tijden veranderen, dus ook de communicatie!

Tijden veranderen, dit geldt ook voor tentfeesten. Niet alleen het aanbod veranderd, ook de presentatie en de benadering van de doelgroep veranderen mee. Midzomerfeest Mariënheem gaat hierin mee door bijvoorbeeld verschillende attributen in de tent met hout aan te kleden of de opstelling van het licht en de geluidsinstallatie aan te passen. Onderscheidend zijn is belangrijk! De communicatie naar de doelgroep is tegenwoordig ook anders dan vroeger. Waar men vroeger nog veel hoorde van andere personen, speelt tegenwoordig Social Media een belangrijke rol in de promotie van tentfeesten. Een geoptimaliseerde website en een blog zoals deze spelen daarbij ook een belangrijke rol, vergeet dan niet de aftermovies en promofilms.

Meegaan is een must

Meegaan met de trend is ook als tentfeest een must, op de voorwaarde natuurlijk dat je als tentfeest zijnde een regionale doelgroep wilt aanspreken. Ga je als tentfeest hier niet in mee, maar heb je wel regionale ambities? Dan bestaat natuurlijk het risico dat de doelgroep uiteindelijk meer naar 'concurrerende' tentfeesten gaat. Hoe vaak komt het wel niet voor, feesten die vroeger super groot waren zijn nu slechts van middelmatige grootte. Bij het Midzomerfeest Mariënheem zit in ieder geval elk jaar weer een grote groep enthousiastelingen, die hun uiterste best doen om innovatief en onderscheidend te blijven.

Kom eens op het midzomerfeest

Blijf ons programma en onze website in de gaten houden, op dit moment zijn wij weer aan de slag voor de editie in 2015. Zit jij in het bestuur van een tentfeest? En wil je weten hoe wij dit aanpakken? Neem dan gerust eens contact met ons op.