Nieuw terrein, nieuwe kansen, met successen uit het verleden.

Sinds begin mei 2016 is het programma definitief bekend van de 32e editie van het Midzomerfeest in Mariënheem. Een nieuwe locatie, weersbestendig met enorme groeimogelijkheden. Uit de oude doos; Het Oktoberfest of acts met de band Big Bird of Ronnie Ruysdael.

Vrijdagavond staat dit jaar in het teken van Het Oktoberfest, met 'Die Powerhosen' en 'DJ Willie'. Op zaterdagavond zullen de bekende dj's/artiesten 'Moombahteam', 'Domien Verschuuren' en 'DJ Total Tommy' op de bühne staan. De zondagmiddag daarentegen staat in het teken van de covers en de meezingers, deze middag wordt mogelijk gemaakt door: 'Ronnie Ruysdael', 'Big Bird', 'DJ Total Tommy' en de 'Nautulis one man band'. Voor elk wat wils.

Een van de voordelen van de verhuizing is dat het feest nu vier dagen georganiseerd kan worden. Dit jaar wordt het feest op donderdagavond 16 juni geopend. Op deze avond is er een cabaretavond met het Luttenbergse duo “Höllenboer”. Na afloop een leuke band die de avond muzikaal zal omlijsten.

Dit jaar ligt de nadruk op meer entertainment van muzikale activiteiten ten opzichte van andere jaren. Onder andere een ander uitgaanspatroon van de hedendaagse jongeren, kortgezegd: tentje, biertje, bandje liggen hieraan ten grondslag.

Online kaartverkoop zal dit jaar tevens zijn intrede doen bij het Midzomerfeest. Het evenement biedt voor het avondprogramma op zaterdag 18 juni bezoekers de mogelijkheid om kaarten online in de voorverkoop te bestellen. Deze mogelijkheid wordt op een later tijdstip bekend gemaakt via de website en de facebookpagina van het Midzomerfeest.