Na drie jaar is de brommertoertocht terug op het Midzomerprogramma

Drie jaar geleden werd de laatste editie gereden, maar tijdens Midzomerfeest 2017 is de brommertoertocht terug van weggeweest. De toer gaat van start op zondag 25 juni om 9:30 en rond 13:30 worden de brommers terugverwacht. Zowel nieuwe brommers als oldtimers mogen aan de toertocht deelnemen.

De brommers rijden in een route van zo’n zeventig kilometer door het prachtige Salland. De deelnemers starten en finishen op het Midzomerterrein aan de Boetelerveldweg 7 te Mariënheem. Tijdens de toer is er voor alle deelnemers koffie, een gehaktbal en een consumptiemuntje. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een schildje.

Reserveren

Reserveren kan via de website van het Midzomerfeest. In verband met de inkoop van de schildjes en de gehaktballen is inschrijving gewenst, maar het is niet verplicht. Ter plekke aanmelden op het terrein is ook gewoon mogelijk, de kosten voor de tocht bedragen €5,- per persoon.

Overig programma

Naast de brommertoertocht kan er op zondagochtend ook meegedaan worden aan een wandel- en fietstocht en aan een pokertoernooi. Vanaf 13:00 begint het grote zondagmiddagspektakel dat bestaat uit Wipe Out, een hondenshow en Brommers Kiek’n. Daarnaast zal vanaf 15:00 op grote schermen de Formule 1 worden uitgezonden.

De route

De route van de brommertoertocht begint bij de manege Bartels in Mariënheem en vanaf daar wordt er richting Haarle gereden. Vervolgens gaat de tocht over Hellendoorn, Daarle en Den Ham. In Ommen wordt er tussentijds een pitstop gehouden om daarna de weg te vervolgen naar Vilsteren. Het laatste deel van de tocht gaat via Heino en Raalte en vanaf daar wordt de weg terug naar de manage ingezet. Er zijn geen bezienswaardigheden opgenomen in de route.