Het Midzomerfeest begon dit jaar met een cabaretavond. Jan van de Kate zorgde samen met Duo Splendid voor een gezellige en humoristische start van het gezelligste feest van Mariënheem. De Twentse humor van Karel maakte menig persoon aan het lachen.

Er was tevens de presentatie van het Mariënheemse Biertje, dit jaar genaamd: “Op 't Heem”. Wim en Rudi lieten de bezoekers ook zien hoe bier gebrouwen wordt, best interessant eigenlijk. Het biertje smaakte ook erg lekker. Vervolgens waren er bezoekers die probeerden te bepalen op welk biertje dit leek qua smaak, maar dat is niet in alle gevallen gelukt.

Ook was er dit jaar, net als andere jaren, de uitreiking van de straatprijs. Het huis van Maikel Lorkeers kreeg hier de originaliteitsprijs, omdat zijn huis versierd was in het kader van zijn 25e verjaardag. De derde prijs ging naar de Essenbree vanaf huisnummer 40. De tweede prijs ging naar de Jongstraat en de eerste prijs ging naar de Wörmink. De Wörmink mag dus genieten van een heerlijke barbecue.