Zondag 24 juni wordt de Kruiper Tweewielers Sallandse Brommertoertocht georganiseerd tijdens de Midzomerfeesten in Mariënheem. Dit is een brommertoertocht van ongeveer 70 kilometer door het Sallandse landschap, waarbij zowel nieuwe als oldtimer bromfietsen aan mee mogen doen. Voorgaande jaren had deze brommertoertocht bijna 100 deelnemers.

Toertocht door Salland

Tijdens deze jaarlijks wederkerende toertocht wordt er elke keer een nieuwe route uitgestippeld door het Sallandse landschap, vorig jaar ging de toertocht richting Holten. Om de verassing er een een beetje in te houden, wordt ditmaal gekozen voor een andere route.

Over de toertocht

Zondagochtend 24 juni om 10:00 uur start de toertocht vanaf het Midzomerterrein in Mariënheem, vanaf 9:00 uur / 9:30 uur kunnen de deelnemers zich aanmelden op het terrein. Het terrein is gelegen nabij de tennisvelden van Tennisclub Mariënheem en de ingang is te bereiken via de Essenbree. Rond 14:30 uur verwacht de organisatie weer terug te zijn in Mariënheem.

Verdere verloop van de zondagmiddag

Tot ongeveer 20:00 uur is er zondag's nog een actief programma. Na de Brommertoertocht kunnen de deelnemers kijken naar het Zondagmiddagspektakel met de onderdelen: Koeienvlaairoulette en Bult Maken, ook is er Formule 1 in de tent. De zondag wordt afgesloten met de Feestavond, de band X-static en de Dj-combinatie De Feestdirecteuren zullen nog eenmaal de tent op haar kop zetten.