Ook dit jaar maakt de Midzomerradio deel uit van het Midzomerprogramma en we waren
wel benieuwd wat er zoal bij komt kijken. We vroegen het aan de initiatiefnemers van de Midzomerradio.

Het team van de Midzomerradio, wie zijn dit eigenlijk?
Het team bestaat uit een groep van 9 heren, dit zijn: Niek, Arjan, Michel, Robbert, Raymond, Rob, Mark, Dennis en Gijs. “Een Mariënheemse kameradengroep met het bouwjaar ergens tussen 1983 en 1985.” Vele jaren geleden waren zij ook betrokken bij het feest PTM in Mariënheem (Piraten Team Mariënheem).

In 2019 hadden we voor het eerst Midzomerradio op het Midzomerfeest. Hoe is dit destijds tot stand gekomen?
“Poehh”, we moeten even nadenken… hoe zat dat ook alweer?”. “Destijds (2018 – 2019 praten we over) hadden ze in Luttenberg een Top 750, een samenwerking met Salland 1.” Ze vervolgen: “Dat leek ons wel leuk om te doen, maar dat konden we zelf ook wel. We hadden immers ervaring in de piraterij.”

Andere jaren hadden we de studio in de kantine van de tennis, nu is dit verplaatst naar de voetbal, waarom?
“De tenniskantine diende eigenlijk als personeelstent voor het Midzomerfeest, als je het zo bekijkt is het logisch om daar ook de studio te plaatsten”. “Het is ook erg dicht bij het feest, maar dit jaar willen we graag meer gebruik gaan maken van video en beeld. Daarvoor is de tenniskantine jammer genoeg te klein. Je loopt al gauw door het beeld als je bijvoorbeeld naar de keuken wilt.”

Welke techniek wordt gebruikt bij de Midzomerradio?
“Wat komt er allemaal bij kijken? Poahh, best veel!”. “Je hebt natuurlijk een studio nodig met een zendinstallatie, anders krijg je het niet op de FM. En er zit een heel vergunningstraject aan vast om dat geregeld te krijgen. Maar gelukkig hadden we al de nodige ervaring van de piraterij om het in korte tijd in de lucht te krijgen.”

Wist je dat we vorig jaar net op het nippertje de vergunning voor elkaar hadden?

“Elk jaar kiezen we voor een semi-professionele uitstraling met laagdrempelige middelen. Video is hierbij erg belangrijk, we hebben een ingerichte studio met green screen en bewegende camera’s. Ook hebben de Razende Reporters dit jaar een videoverbinding.”

Tot waar kun je met de radio meeluisteren?
“Dat is altijd moeilijk te zeggen. Vanuit de overheid krijg je een minimaal vermogen waarmee je mag zenden. Maar daar zoeken we de randjes wel mee op 😉.”

“Je krijgt een vrije frequentie, dus het is afhankelijk van hoe druk het is op de frequentie. Vorig jaar hadden we zelfs reactie gehad in Zwolle en ook in Deventer was het te horen. Maar als het druk is dan is het soms voorbij Hellendoorn al wel afgelopen.” “Als je luistert via de website, dan maakt de locatie natuurlijk niet uit.”

Wist je dat we vorig jaar op het hoogtepunt meer dan 130 online streams tegelijk hadden?

Wat zijn dit jaar de hoogtepunten van het radioprogramma?
“We hebben dit jaar een nieuw onderdeel in de programmering van de radio, namelijk: Sunday Morning Sessions met Harrie, Henk en Herman. Dit is iets nieuws, waarbij live gespeeld wordt in de studio en dit wordt uitgezonden via de livestream. We hebben hier hoge verwachtingen van.”

“Wat ook nieuw is zijn de onderdelen ‘Daylight into Gaynight’ en het ‘Happy Hardcore uurtje met Hoaze en Shampoo’. Deze onderdelen zijn samen met een oude bekende in het programma, Taaie Tunes, echte hoogtepunten.”

“Maar ook de andere programma-onderdelen zijn leuk, het volledige radioprogramma (en midzomerprogramma) is te vinden op de website.”

Kunnen jullie nog wat vertellen over de special acts?
“Niet teveel natuurlijk, anders zijn het geen special acts meer!”. “Maar wat we wel kunnen vertellen is dat we dit jaar een ‘Masked Singer’ hebben en ‘De stem van..’. Ook is er net als vorig jaar een special guest, dit jaar is dat een zanger uit Wuppertal die live in de studio komt zingen.”

Nu de laatste vraag: mogen mensen in de kantine een biertje komen drinken?
“Dat is een hele goede vraag, maar het antwoord is absoluut NEE”. “We hebben dit onderwerp direct afgetikt, want in verband met Corona is dit gewoon niet mogelijk. Jullie mogen lekker thuis genieten van de Midzomerradio.”