Midzomerfeest 2022, wat was jij geslaagd zeg!! Wat een massale opkomst en wat een deelname aan de verschillende onderdelen. Namens het bestuur en de commissies willen we jullie, Mariënhemers, bedanken voor de goede sfeer en deelname.

Terugblik

Op donderdag en vrijdag voor het Midzomerfeest vond er al een kleine pre-party plaats op de Ether. Met 13 verschillende uitzendingen hadden we een bomvol radioprogramma dat in heel Mariënheem en omstreken beluisterd werd.

Op vrijdag was de tent vroeg vol, ruim 40 teams meldden zich aan voor de Bajo Bouw & IJzerwerken Megaspelshow, een ludiek programma-onderdeel waarbij teams in de vorm van kleine spelletjes tegen elkaar streden. Voor de buurt ‘Linderte’ was het natuurlijk prettig dat er zoveel mensen aanwezig waren, want ze hadden goed geoefend voor hun grootse entree en opening: “mooi schudd’n met kissies bier”!

De zaterdag begon met een gezellige Welkoop Raalte Midzomerbrunch, jeu-de-boules, Vekoma Midzomervoetbal en een kinderprogramma. Het kinderprogramma bestond uit een workshop en voorstelling voor de jongsten en een zeskamp voor de oudere kinderen. Bij de brunch werd niet alleen gebruncht, er waren een aantal spelonderdelen waaraan de bezoekers enthousiast deelnamen. Muzikaal entertainment werd verzorgd door Rocktail Duo. Het midzomervoetbal werd dit jaar gewonnen door De midzomerbitches.

Zaterdagmiddag gingen we verder met de ludieke Rijsemus Zinkwerken Midzomerbingo, iedereen deed mee met de liedjes en er werd heerlijk geknald met confetti-buksen. Aansluitend stonden Marco ten Kate en “Zwarte Jannes” alias Nick Heymericx op het Hoogeslag terras.. wat een feest! Zaterdagmiddag bleven we lekker hangen en gingen we over in zaterdagavond. Man man man… met bijna 3.000 bezoekers een uitverkochte, en ja dat is zeker in de laatste 20 jaar niet meer gebeurd, zaterdagavond!

En toen waren we alweer bij de zondag, de laatste dag van het Midzomerfeest. Deze dag startten we met de jaarlijkse kerkdienst en de Kruiper Tweewielers Tweewieltocht. Deelnemers konden zich ’s ochtends aanmelden en/of de route ophalen om vervolgens te fietsen. Aansluitend was er een Chris Hekking Infra Knikkertoernooi en konden jullie kruisjassen in de feesttent. De Kruiper Tweewielers Sallandse Brommertoertocht werd vanwege het weer afgelast.

Zondagmiddag was het tijd voor een Mariënheemse klassieker: de LMB Veldman Mega Record Show, waarbij vele records gebroken werden. Dit leverde hilarische taferelen op. Nadien werd feest goed afgesloten, ook hier was het drukker dan de afgelopen jaren.

Midzomerfeest 2023

Midzomerfeest 2023 vindt plaats op 23, 24 en 25 juni 2023. Reserveer deze datums alvast in je agenda!

Bedankt

Namens het bestuur en de commissies van Stichting Midzomerfeesten Mariënheem willen wij jullie, onze vrijwilligers en onze sponsoren bedanken voor deze gezellige editie.

Foto's

Dit weekend zijn er veel foto's gemaakt. Deze zijn allemaal terug te vinden op Mariënheem Online.