Kaartverkoop

We zijn natuurlijk heel blij dat we het Midzomerfeest 2021 alsnog fysiek kunnen vieren 😊! Voor het Midzomerfeest 2021 zullen we kaarten gaan verkopen. Voor zowel de vrijdag, zaterdag als zondag zul je een individueel ticket moeten hebben. Meer informatie over wanneer je de toegangstickets kunt kopen volgt later.

Houdt onze website en social media kanalen goed in de gaten, want er is een maximaal aantal tickets beschikbaar. Wanneer je geen ticket hebt weten te bemachtigen is het helaas niet mogelijk om het Midzomerfeest te bezoeken.

Toegang voor het feest (negatieve coronatest)

Helaas is nog niet alles helemaal als normaal, dus zijn aan het bezoeken van het Midzomerfeest zijn een aantal regels verbonden. Lees deze instructie goed en volg het ook op, anders is het helaas niet mogelijk om het terrein op te komen.

Om op het terrein te kunnen komen is het verplicht om een kaartje te hebben. Daarnaast moet je een coronatoegangsbewijs hebben. Er zijn een aantal mogelijkheden om een coronatoegangsbewijs te krijgen. Deze kun je via de CoronaCheck-app of coronacheck.nl aanmaken met:

Een negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud

Test uitvoeren

Het Midzomerfeest keurt alleen testen goed die zijn uitgevoerd via 'Testen voor Toegang'. Zelftesten en GGD-testen zijn dus niet geldig.

Maak een afspraak

Testen voor Toegang is gratis. Maar let op: je moet wel eerst een afspraak maken via https://www.testenvoortoegang.org/. De dichtstbijzijnde testlocatie is op dit moment Zwolle. We zijn nog aan het kijken of het mogelijk is een mobiele teststraat in Mariënheem of Raalte te krijgen.

Afspraak maken via https://www.testenvoortoegang.org/

 1. Klik op maak een afspraak
 2. Waarvoor wil je je laten testen? > Evenement (b.v. festival)
 3. Heb je klachten die bij Corona horen? > Ja/Nee > vul dit naar waarheid in
 4. Klik op verder
 5. Wanneer begint de activiteit vul hier de datum in wanneer je naar het Midzomerfeest  gaat, dus bijvoorbeeld 02-07-2021 om 20:00 uur
 6. Klik op verder
 7. Waar wil je je laten testen? > vul hier je postcode in
 8. Testdag > kies de dag waarop je je wil laten testen en kies een testlocatie en tijdstip
 9. Klik op verder
 10. Vul je mobiele telefoonnummer in.
  1. Je krijgt een SMS als de uitslag van de test bekend is.
  2. De testlocatie belt je bij een positieve test.
  3. Om er zeker van te zijn dat het telefoonnummer juist is, ontvang je nu een verificatiecode per SMS.
 11. Jouw gegevens > Vul je gegevens in en bevestig je afspraak.

Geldigheid test

De testuitslag is slechts 40 uur geldig. Als je het hele weekend gaat zal je je dus 2 keer moeten laten testen.

Bijvoorbeeld: als je op vrijdag 2 juli om 20:00 uur aanwezig bent op het Midzomerfeest zul je een testbewijs aan moeten tonen die maximaal 40 uur oud is. Dat betekend dus dat de test die je hebt laten afnemen, afgenomen is na donderdag 1 juli 04:00 uur. Ben je op zondag ook aanwezig op het Midzomerfeest zul je je dus nogmaals op zaterdag 3 juli of zondag 4 juli moeten laten testen.

Uitslag test

De uitslag van je coronatest zal je via de mail ontvangen. Bij een negatieve uitslag ontvang je een code waarmee je in de CoronaCheck-app een QR-code aan kunt maken die nodig is om op het Midzomerterrein te komen.

Download de CoronaCheck-app

Als je negatief bent getest, moet je de testuitslag ophalen in de CoronaCheck-app. Download de app en vul jouw code in die je bij je testuitslag in je mail hebt ontvangen. In de app vind je na aanmelden een QR-code die je moet tonen om het Midzomerterrein op te mogen.

Een vaccinatiebewijs

Met de CoronaCheck-app is het vanaf 1 juli 2021 mogelijk om met je vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs aan te maken.

 • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl .
 • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
 • Uw vaccinatiegegevens worden automatisch opgehaald bij het RIVM (als u daar toestemming voor hebt gegeven), GGD of het ziekenhuis. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl.

Staan uw vaccinatiegegevens bij de huisarts? Of bent u in het buitenland gevaccineerd? Dan volgt binnenkort meer informatie over hoe u uw vaccinatiebewijs kan toevoegen aan de app. Houdt hiervoor https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen in de gaten.

Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud

Heeft u een positieve PCR-coronatest gehad bij de GGD die niet ouder is dan 180 dagen? En niet korter dan 12 dagen? Dan geeft de GGD vanaf 1 juli 2021 een digitaal herstelbewijs af. Bij een positieve corona-sneltest van de GGD niet.

 • Ga naar de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl
 • Log in met uw DigiD. Controleer of uw DigiD werkt. De aanvraag van een nieuwe DigiD duurt enkele werkdagen.
 • De gegevens van uw herstelbewijs worden automatisch opgehaald bij de GGD. De gegevens worden daarna automatisch geüpload in de CoronaCheck-app of op de website CoronaCheck.nl.

Heeft u corona gehad maar zich toen niet door de GGD laten testen?

 • Met 1 coronaprik bent u dan volledig gevaccineerd. Upload daarna het vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app.
 • Heeft u nog geen coronaprik gehad? Laat u dan testen. Maak een testafspraak en upload een negatieve testuitslag in de CoronaCheck-app. Bij een positieve testuitslag kunt u niet naar een evenement en gaat u in quarantaine.

De uitslag van een  serologische coronatest is niet bruikbaar als herstelbewijs in de CoronaCheck-app.